Om oss

Peters Mat-&Vinhandel grundades av Peter år 2003 och säljer till restaurang och dagligvaruhandel. Hela idén kring bolaget var att hitta produkter av bästa kvalitet och importera till Sverige. Vi handplockar omsorgsfullt våra producenter och handlar direkt utan mellanhänder. Kriterierna för att hitta de varor vi vill jobba med är många. Men viktigt för oss är att dom finns på en lokal marknad och är en del av regionens gastronomi, tradition och kultur. Har producenten funnits några generationer är det ett bra mått för oss. Då har dem flesta misstagen begåtts och man har koll på vad man gör! Utöver det är den många aspekter som spelar in bl.a. hållbart jordbruk, djurens välmående, hantverket, spårbarheten men den främsta är såklart, smaken.

Idag drivs företaget i samma anda av Tom, Peters son som har jobbat med mat och vin sen han var väldigt liten. Idag handlas det främst i Italien, Frankrike och inom Sveriges gränser.

I vårt sortiment hittar du mycket men inte allt då vi inte hinner uppdatera alla produkter. Kontakta oss om du saknar något!

Kontakt & Beställningar

Calle
calle@petersmatochvin.se
+46 725 66 51 80

Tom
tom@petersmatochvin.se
+46 736 55 16 48

 

 

Hör av dig till oss