Pasta Morelli – Tortiglioni

, , ,
Pasta Morelli – Tortiglioni

PASTA MORELLI – fullkornspasta – San Romano – Toscana
Pasta Di Semola di Grana Duro con Germe di Grano

Tortiglioni – en rak, cylinderformad, räfflad pasta som passar till mustiga såser! Ursprunget är lite oklart men somliga hävdar att den kommer från Neapel. Tomat- och grönsakssåser brukar anses som klassiker. Tortiglione liknar Rigatoni som är skapt för mustiga köttsåser.

 

Pastan produceras, sedan 1860, av Morelli, ett familjeföretag i Toscana. Pastan görs av ett fullkorns- durumvete med mycket hög kvalitet. Varje pastasort har ett eget anpassat bronsmunstycke som vid tillverkning ger en särpräglad yta. Perfekt för att fånga upp alla smaker i rätten (såser m.m.) Pastan har kvar skalet och grodden på durumvetekornet vilket gör det till en riktig fullkornspasta. Den blir rikare på vitaminer och vegetabiliska proteiner och får unik och extraordinär smak! Kort och gott, fint tuggmotstånd, en hög proteinhalt och långsamma kolhydrater (alltså lågt GI).