Pasta Morelli – Tagliolini all’Ouvo

, , ,
Pasta Morelli – Tagliolini all’Ouvo

PASTA MORELLI – fullkornspasta – San Romano – Toscana
Pasta Di Semola di Grana Duro con Germe di Grano

Tagliolini all’Uovo –  ägg tagliolini, en traditionell pasta gjord på ägg som har sitt ursprung i Emilia-Romagna. Har kort koktid och är en klassiker till tryffelpasta, en massa färskriven tryffel tillsammans med den spröda tagliolinin, äkta toscansk olivolja och riven 30 månaders Parmigiano-Reggiano! Tillskillnad från tagliatellen så är tagliolini mycket smalare och cylinderformad och mer lämpad för tunnare såser!

 

Pastan produceras, sedan 1860, av Morelli, ett familjeföretag i Toscana. Pastan görs av ett fullkorns- durumvete med mycket hög kvalitet. Varje pastasort har ett eget anpassat bronsmunstycke som vid tillverkning ger en särpräglad yta. Perfekt för att fånga upp alla smaker i rätten (såser m.m.) Pastan har kvar skalet och grodden på durumvetekornet vilket gör det till en riktig fullkornspasta. Den blir rikare på vitaminer och vegetabiliska proteiner och får unik och extraordinär smak! Kort och gott, fint tuggmotstånd, en hög proteinhalt och långsamma kolhydrater (alltså lågt GI).