Pasta Morelli – Tagliatelle all’Uovo

, , ,
Pasta Morelli – Tagliatelle all’Uovo

PASTA MORELLI – fullkornspasta – San Romano – Toscana
Pasta Di Semola di Grana Duro con Germe di Grano

Tagliatelle all’Uovo –  ägg tagliatelle, en traditionell pasta gjord på ägg som har sitt ursprung i Emilia-Romagna och är orginalpastan till Ragù alla Bolognese vilket på svenska blir köttfärssås på Bolognesiskt vis. Tagliatelle äter man vanligen till lite tjockare såser tillsammans med nötkött, kalv eller griskött.

 

Pastan produceras, sedan 1860, av Morelli, ett familjeföretag i Toscana. Pastan görs av ett fullkorns- durumvete med mycket hög kvalitet. Varje pastasort har ett eget anpassat bronsmunstycke som vid tillverkning ger en särpräglad yta. Perfekt för att fånga upp alla smaker i rätten (såser m.m.) Pastan har kvar skalet och grodden på durumvetekornet vilket gör det till en riktig fullkornspasta. Den blir rikare på vitaminer och vegetabiliska proteiner och får unik och extraordinär smak! Kort och gott, fint tuggmotstånd, en hög proteinhalt och långsamma kolhydrater (alltså lågt GI).