Pasta Morelli – Strozzapreti

, , ,
Pasta Morelli – Strozzapreti

PASTA MORELLI – fullkornspasta – San Romano – Toscana
Pasta Di Semola di Grana Duro con Germe di Grano

Strozzapreti – betyder ”strypa präster”. Ursprungligen från Emilia-Romagna. En av många berättelser säger att bönder som arrenderade mark av kyrkan betalade ofta i spannmål. Strozzapreti-formen växte fram då man hoppades på att präster skulle sätta pastan i halsen. I Emilia-Romagna har det alltid funnits ett visst motstånd mot kyrkans maktutövande. Liksom Penne suger Strozzzapreti-formen åt sig såser väldigt bra!

 

Pastan produceras, sedan 1860, av Morelli, ett familjeföretag i Toscana. Pastan görs av ett fullkorns- durumvete med mycket hög kvalitet. Varje pastasort har ett eget anpassat bronsmunstycke som vid tillverkning ger en särpräglad yta. Perfekt för att fånga upp alla smaker i rätten (såser m.m.) Pastan har kvar skalet och grodden på durumvetekornet vilket gör det till en riktig fullkornspasta. Den blir rikare på vitaminer och vegetabiliska proteiner och får unik och extraordinär smak! Kort och gott, fint tuggmotstånd, en hög proteinhalt och långsamma kolhydrater (alltså lågt GI).