Prosciutto di Parma Gran Riserva DOP 28 mån

Parmaskinkan från Gianferrari är en traditonell okryddad, lufttorkad skinka från Canossa, en bit mellan Reggio Emilia och Parma i norra Italien. Gianferrari arbetar med charkuterier i tredje generation och arbetar i klassiskt manér för norra Italien: utan några kryddningar, annat än salt och eventuellt lite svartpeppar. Grisarna är uppfödda helt ekologiskt på gårdar i närområdet men skinkorna hängs i det här fallet i Parma vilket ger skinkan sin äkthetsstämpel som Parmaskinka. Skinkan från Gianferrari är en s.k. grand riserva vilket innebär att man låter köttet hänga i 28 månader jämfört med de 24 månader som är traditionellt för Parma. För att få skinkan så smakrik som möjligt låter man den hänga med ben under hela hängningstiden och benar ur den först när den ska skickas upp till oss i Sverige. Att benet sitter kvar bidrar till att skinkan blir mer fyllig och mör. Benmärgen bidrar med mycket smak och så länge benet sitter kvar låter man smakerna utvecklas plus att skinkan inte torkar lika mycket.

Producent: Gianferrari
Produktionsplats: Canossa, Reggio-Emilia
Vikt: 5 – 6 kg

Ladda ner produktblad här