Pasta Morelli – Pici di Toscana

, , , ,
Pasta Morelli – Pici di Toscana

PASTA MORELLI – fullkornspasta – San Romano – Toscana
Pasta Di Semola di Grana Duro con Germe di Grano

Pici di Toscana – En tjockare Spaghetti. Pici är namnet i Toscana men kallas för Bigoli i resten av Italien. Bigoli är format som ett rör, dvs. den är ihålig men i Pici är håligheten ifylld vilket gör koktiden mycket längre (22 min). Pici kommer ursprungligen från Siena och serveras med många olika anrättningar men traditionellt med Briciole (brödsmulor), Aglione (vitlök&tomatsås), Boscaiola (karljohansvamp) eller Ragù (köttsås). Traditionellt serverar man vilt till Pici, närmare bestämt vildsvin, hare el. kanin och anka.

 

Pastan produceras, sedan 1860, av Morelli, ett familjeföretag i Toscana. Pastan görs av ett fullkorns- durumvete med mycket hög kvalitet. Varje pastasort har ett eget anpassat bronsmunstycke som vid tillverkning ger en särpräglad yta. Perfekt för att fånga upp alla smaker i rätten (såser m.m.) Pastan har kvar skalet och grodden på durumvetekornet vilket gör det till en riktig fullkornspasta. Den blir rikare på vitaminer och vegetabiliska proteiner och får unik och extraordinär smak! Kort och gott, fint tuggmotstånd, en hög proteinhalt och långsamma kolhydrater (alltså lågt GI).