Pasta Morelli – Penne

, , ,
Pasta Morelli – Penne

PASTA MORELLI – fullkornspasta – San Romano – Toscana
Pasta Di Semola di Grana Duro con Germe di Grano

Penne – cylinderformad pasta där namnet kommer från latinska ordet för fjäder eller gåspenna; penna. Formen på pastan kommer från hur man snedskar fjäderpennor förr, därav penne! Morelli’s penne är av sorten rigate vilket innebär att den är räfflad, det suger upp såser extra bra. Vanligtvis används penne just för pastasåser, traditionellt Penne all’Arrabbiata (tomat, lök & chili) men alla pastasåser lämpar sig bra!

Pastan produceras, sedan 1860, av Morelli, ett familjeföretag i Toscana. Pastan görs av ett fullkorns- durumvete med mycket hög kvalitet. Varje pastasort har ett eget anpassat bronsmunstycke som vid tillverkning ger en särpräglad yta. Perfekt för att fånga upp alla smaker i rätten (såser m.m.) Pastan har kvar skalet och grodden på durumvetekornet vilket gör det till en riktig fullkornspasta. Den blir rikare på vitaminer och vegetabiliska proteiner och får unik och extraordinär smak! Kort och gott, fint tuggmotstånd, en hög proteinhalt och långsamma kolhydrater (alltså lågt GI).