Parmigiano-Reggiano DOP 28 mån

, ,
Parmigiano-Reggiano DOP 28 mån

En Parmigiano-Reggiano från familjen Zoboli på gården La Razza som gör osten på mjölk från familjens egna kor. Gårdens egna betesmarker med egen utfodring, är det som gör att osten får sin alldeles egna karaktär. Produktionen är så pass liten att man endast kan tillverka 6-8 ostar om dagen och då går åt ca 16 liter mjölk per kilo ost.

Eftersom grädden skummas av är osten ganska mager. Osten är rik på proteiner och kalcium. Dessutom är den laktos fri pga den långa lagringen.

Namnet på osten kommer från att man först började tillverka den mellan Parma och Reggio-Emilia. Idag är tillverkningen strängt reglerad och sker i förhållande till en mängd olika regler. Bland annat måste osten tillverkas i någon av provinserna, Parma, Reggio-Emilia, Modena eller Bologna väster om floden Reno och i Mantua söder om floden Po.

Opastöriserad
Produktionsplats: La Razza, Reggio-Emilia
Diameter: 40 cm
Vikt: 35 kg (Hel)
Lagring: 28-30 månader

Ladda ner produktblad här