Pasta Morelli – Pappardelle

, , ,
Pasta Morelli – Pappardelle

PASTA MORELLI – fullkornspasta – San Romano – Toscana
Pasta Di Semola di Grana Duro con Germe di Grano

Pappardelle – den bredaste av pastasorter. Morelli Pappardelle är utan ägg vilken är det klassiska receptet men sedan finns också äggpappardelle Pappardelle all’Uovo. Namnet kommer från verbet ”pappare” som kan översättas till ”att sluka”. Dvs. man blir överförtjust i pastan! Pappardelle har sitt ursprung i Toscana och serveras vanligen med lite tyngre köttsåser. Typiskt toscanskt är Pappardelle al Sugo di Lepre dvs. sås gjord på hare. Pappardelle går under flera olika namn i resten av Italien, likväl de klassiska tillbehören. Som allt annat så har och får varje Italienske rätt en regional stämpel.

 

Pastan produceras, sedan 1860, av Morelli, ett familjeföretag i Toscana. Pastan görs av ett fullkorns- durumvete med mycket hög kvalitet. Varje pastasort har ett eget anpassat bronsmunstycke som vid tillverkning ger en särpräglad yta. Perfekt för att fånga upp alla smaker i rätten (såser m.m.) Pastan har kvar skalet och grodden på durumvetekornet vilket gör det till en riktig fullkornspasta. Den blir rikare på vitaminer och vegetabiliska proteiner och får unik och extraordinär smak! Kort och gott, fint tuggmotstånd, en hög proteinhalt och långsamma kolhydrater (alltså lågt GI).