Penne Rigate No66 – glutenfri

, ,
Penne Rigate No66 – glutenfri

Penne Rigate No66 – glutenfri

Glutenfri pasta gjord på rismjöl. Vi har blindprovat på många personer och ingen har märkt skillnad! Fantastisk textur!

Pasta Rummo har tillverkat pasta sedan 1846 i Benevento, Kampaninen. Där ansåg Antonio Rummo att förutsättningarna fanns med det rena vattnet från floden Sabato och regionens alla durumveteodlingar. Fortfarande idag står kvarnen och fabriken kvar där pastan tillverkas. Under tiden utvecklade man olika tekniker för bästa tillverkning som man idag kallar Lenta Lavorazione. Det innebär att metoden måste få ta tid. Man arbetar mycket med pastadegen för att uppnå bästa textur. Sedan torkar man pastan långsamt för att behålla alla näringsämnen och mineraler. Då för snabb torkning innebär pastörisering, vilket man gärna undviker. Att pastan pressas genom bronsmunstycken är en självklarhet.

Pasta Rummo har en stark position idag som en ansedd pastatillverkare med sin Lenta Lavorazione metod. Vad vi gillar med pastan är den otroliga texturen och uppsugningsförmågan.